Povestea aeroportului a început la sfârșitul anului 1931. Proiectul, realizat de arhitectul Constantin Draga, avea aerogară, depozit de benzină, stație radar şi hangar.

Aeroportul a fost inaugurat la 16 august 1934, în prezenţa Regelui Carol al II-lea, a Marelui Voievod de Alba-Iulia- viitorul Rege Mihai. S-a oficiat un serviciu religios, iar apoi au luat cuvântul Horia Grigorescu- primarul Constanţei, Radu Irimescu- subsecretar de stat al aerului şi Regele Carol al II-lea.

Prin poziţia sa de terminus feroviar european şi nod naval major, Constanţa era unul dintre cele mai importante oraşe din Români. Prin urmare, se accelerează conexiunile aeriene ale oraşului cu Vestul Europei. Linia aeriană Bucureşti-Constanţa-Balcic, deschisă la 25 iulie 1931 de avioanele Junkers, era cea mai circulată dintre liniile aeriene interne.

/adevarul.ro/

1 COMENTARIU

  1. Este fascinant să descopăr istoria primului aeroport al Constanței și să aflu despre ruta București-Constanța-Balcic care era extrem de circulată în perioada interbelică. Această conexiune aeriană a jucat un rol important în dezvoltarea turismului și a comerțului în zonă. Este uimitor să reflectăm asupra progresului și inovației de atunci, într-o perioadă în care călătoriile aeriene erau în plină expansiune. Este un exemplu remarcabil de modul în care infrastructura de transport a contribuit la conectarea oamenilor și a regiunilor. Sper că acest articol va inspira oamenii să descopere și să aprecieze bogăția istoriei locale și să continue să promoveze dezvoltarea infrastructurii pentru a susține călătoriile și conexiunile viitoare.

Lasă un răspuns